17-04-2015 12:54 | Door: Willemien Groot

De Britse microchipfabrikant ARM investeert in nieuwe technologie voor energiezuinige batterijen. ARM heeft twee bedrijven overgenomen die prestaties van wearables moeten verbeteren.

Technologiebedrijf ARM Holdings is wereldwijd de grootste producent van microchips voor smartphones. Sinds twee jaar werkt het concern aan microchiptechnologie voor het Internet of Things. Voor een succesvolle uitrol is het essentieel dat verbonden apparaten over een langere periode data kunnen uitwisselen. Een zelfde toepassing ziet ARM voor wearables. Smart watches zijn populair, maar een echte doorbraak komt pas als de batterij van het horloge langer meegaat dan een dag.

Volgens het bedrijf is de batterij-efficiëntie van die apparaten met 60 procent te verbeteren. ARM Holdings verwacht de antwoorden in de bluetooth-technologie. Het bedrijf uit Cambridge nam deze week Sunrise Micro Devices en Wicentric over. Beide ondernemingen gaan verder in het nieuwe bedrijfsonderdeel Cordio, dat de energiezuinige batterijtechnologie moet ontwikkelen.

Nieuwe markt

ARM werkt onder meer al samen met IBM bij de ontwikkeling van een Internet of Things. Eerder nam ARM het Nederlandse bedrijf Offspark over, dat is gespecialiseerd in veiligheidssoftware. Vorig jaar maakte het concern zijn software deels open source om nieuwe klanten aan te trekken.

Welk bedrag met de overnames is gemoeid, is niet bekend gemaakt.

Bron: ARM Holdings, Reuters, | Foto: Desmondma, via Wikipedia Creative Commons 3.0 (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)