06-05-2015 10:05 | Door: Willemien Groot

Een nieuw beschermhoesje voor de iPhone 6 haalt elektriciteit uit de radiogolven die de smartphone zelf uitzendt. De batterij gaat daardoor tot 30 procent langer mee.

Het hoesje zet volgens de makers radiogolven om in stroom. De vinding van het Canadese bedrijf Nikola Electronics Labs gebruikt de radiogolven die de smartphone zelf produceert om een netwerkverbinding te maken. Een omvormer zet die om in gelijkstroom, waarmee de batterij tijdens het gebruik direct wordt gevoed. Het hoesje bevat dus geen externe extra accu die dient als back-up.

De Canadese start-up presenteerde de gadget tijdens een event van de Amerikaanse technologiewebsite TechCrunch. Het stroomopwekkende hoesje is ontwikkeld aan de Ohio State University. Volgens Nikola Labs, dat is gespecialiseerd in robotica, is de technologie ook toe te passen in wearables en kleine medische apparaten. 

De makers willen via een crowdfundingcampagne op Kickstarter voldoende geld ophalen om het hoesje op de markt te brengen. Het hoesje kost 99 dollar.

Bron: TechCrunch, Engadget | Foto: woodleywonderworks, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)