05-06-2015 16:12 | Door: Willemien Groot

Techgigant Microsoft gaat een tweede datacentrum bouwen in het Noord-Hollandse Middenmeer. Het centrum komt op dezelfde locatie als het eerste datacentrum, dat nog in aanbouw is. 

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Volgens de krant heeft de gemeente Hollands Kroon ingestemd met de bouwaanvraag voor het datacentrum op het bedrijventerrein Agriport A7 in de Wieringermeer.

Het tweede datacentrum krijgt een oppervlak van drie hectare en gaat € 100 mln kosten. Het komt vlak naast het andere datacentrum te liggen. Op het bedrijventerrein bouwt Microsoft een van de grootste datacentra van Europa. Het centrum draait op de stroom die afkomstig is van het windpark bij Middenmeer. De restwarmte van het datacentrum gaat naar nabijgelegen kassencomplexen voor de teelt van tomaten en paprika's. De bouw van het mega-complex zou zo'n 2 mrd kosten en levert 100 tot 200 arbeidsplaatsen op.

Wanneer de bouw van het tweede datacentrum in de regio begint is nog onbekend. 

Bron: Noordhollands Dagblad, Computable | Foto: Jeepers Media, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)