12-06-2015 10:14 | Door: Willemien Groot

Amazon Web Services heeft een overeenkomst gesloten met Community Energy voor de bouw van een zonnecentrale. Het park in Virginia heeft een geïnstalleerd vermogen van 80 megawatt.

Het zonnepark is het grootste dat de Amerikaanse staat binnen de grenzen heeft. Amazon Web Services heeft een contract met Community Energy afgesloten voor de afname van de elektriciteit. Daarmee heeft Community Energy voldoende basis om het park te bouwen. Met het project is ongeveer $ 150 mln gemoeid. De zonnecentrale komt in het najaar van 2016 online.

Amazon Web Services mag clouddiensten als Netflix en Spotify tot zijn klanten rekenen. Het is de snelst groeiende tak van Amazon met een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 5 mrd. Eind vorig jaar kondigde AWS aan volledig over te stappen op hernieuwbare energiebronnen voor de datacentra en kantoren. Het aandeel is nu ongeveer 25 procent, dat moet eind 2016 zijn toegenomen tot 40 procent.

De clouddienstverlener is vooral op zoek naar grootschalige projecten. Amazon Web Services stapte begin dit jaar in de bouw van een windpark in de Amerikaanse staat Indiana met een geïnstalleerd vermogen van 150 megawatt. De bouw van het park begint in januari 2016.

Bron: Amazon | Foto: Bob Mical, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)