26-06-2015 14:27 | Door: Willemien Groot

ICT-gigant Cisco Systems heeft een contract gesloten met NRG Energy voor de bouw van een zonnepark van 20 megawatt. Het is de eerste grote investering van het concern in groene stroom.

De NRG Renew-divisie van het Amerikaanse elektriciteitsbedrijf NRG Energy bouwt en exploiteert de nieuwe installatie, die eind 2016 online komt. Cisco Systems neemt de komende twintig jaar tegen een vaste prijs alle elektriciteit af die het zonnepark levert. Het park voorziet het hoofdkantoor van Cisco in San José, Californië, van groene stroom.

Voor Cisco is het de eerste grote investering in hernieuwbare energie. De afgelopen jaren investeerde het concern vooral in maatregelen die de energie-efficiëntie van ICT-toepassingen verbeterden. Het ICT-bedrijf heeft vastgelegd dat in 2017 een kwart van de stroom die het bedrijf verbruikt, afkomstig moet zijn uit hernieuwbare bronnen. NRG Renew installeerde eerder ongeveer twee megawatt aan zonnepanelen bij verschillende Cisco-faciliteiten. 

Onder de ICT-giganten lopen Apple, Google en Facebook ver vooruit. Andere concerns zijn bezig met een inhaalslag. Eerder deze maand kondigde Amazon de bouw aan van een nieuw zonnepark, met een geïnstalleerd vermogen van 80 megawatt.

Bron: Cisco, eWeek, Fortune Magazine | Foto: Travis Wise, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)