22-07-2015 12:16 | Door: Willemien Groot

Het Amerikaanse techbedrijf HP heeft een overeenkomst gesloten met SunEdison voor de aankoop van de stroomopbrengst van 112 megawatt aan windturbines. De groene elektriciteit gaat naar alle HP-datacentra in Texas.

Het windpark van SunEdison levert voldoende duurzame stroom om de elektriciteitsvraag van de vijf datacentra van Hewlett-Packard in Texas te dekken. 

HP bespaart met de aankoop van duurzame elektriciteit een jaarlijkse uitstoot van 340.000 ton CO2 per jaar, vergelijkbaar met de uitstoot van 65,000 auto's.

Duurzaamheidsdoel gehaald

HP heeft in het duurzaamheidsprogramma Living Progress opgenomen dat de CO2-uitstoot door de hele keten in 2020 met 20 procent is gedaald, ten opzichte van het peiljaar 2010. De investering in het Texaanse windpark betekent dat het tech-bedrijf die reductie al eind dit jaar bereikt. 

De power purchase agreement (PPA) heeft een looptijd van twaalf jaar. SunEdison kan nu beginnen met de bouw van het windmolenpark South Plains II, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 300 megawatt. Het park komt in 2016 online.

Bron: Hewlett-Packard | Foto: Elekhh, via Wikimedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)