17-08-2015 10:28 | Door: Dimitri Reijerman

Qualcomm heeft de overname van CSR afgerond. Daarmee krijgt de chipfabrikant een bedrijf in handen met kennis van internet-of-things-software en automotive.

Qualcomm betaalde $ 2,2 mrd voor CSR, wat staat voor Cambridge Silicon Radio. De chipfabrikant is vooral bekend van zijn Snapdragon-chips voor mobiele apparaten, maar de bedrijfsresultaten zijn de laatste kwartalen lager door toegenomen concurrentie. Met CSR kan Qualcomm zich richten op nieuwe markten.

De software en chipontwerpen van CSR zijn vooral gericht op internet of things-toepassingen, maar ook bruikbaar voor de automotive-markt. Qualcomm denkt, net als concurrenten als Nvidia en Samsung, dat deze sectoren de komende jaren steeds belangrijker en daarmee lucratiever worden.

Internet-of-things-toepassingen, bijvoorbeeld sensoren voor het meten van de luchtkwaliteit, vereisen chipontwerpen die zuinig en veelal draadloos hun werk doen. Qualcomm heeft met zijn Snapdragon-processors de nodige kennis in handen, terwijl CSR ervaring heeft met diverse draadloze technologieën. Ook voor de automotive-markt hebben beide bedrijven relevante hardware en software. Deze kan ingezet worden voor bijvoorbeeld de bouw van 'connected cars'.

Bron: Qualcomm | Foto: Kārlis Dambrāns, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)