20-08-2015 12:29 | Door: Dimitri Reijerman

De marktintroductie van de modulaire smartphone laat nog even op zich wachten. Google meldt dat de magnetische verbindingen niet sterk genoeg zijn gebleken bij een valtest.

Op Twitter melden ontwikkelaars achter Project Ara, de codenaam voor het project, de tegenslag. Uit valproeven blijkt dat de elektropermanente magneten die worden gebruikt om de modules te koppelen, niet sterk genoeg zijn: de onderdelen springen te gemakkelijk los.

Nu de Project Ara-ontwikkelaars de magneetverbindingen vaarwel hebben gezegd, moet er gewerkt worden aan een betere manier om de modules, die met elkaar een werkende smartphone moeten vormen, aan elkaar te koppelen. Ook willen de Google-engineers het ontwerp herzien van het moederbord waarop de modules geprikt worden.

Oorspronkelijk wilde Google een eerste proef met de Project Ara-smartphone in Puerto Rico houden, maar dat gaat niet door. De internetgigant wil nu volgend jaar in de Verenigde Staten een test met het modulaire ontwerp beginnen.

Phoneblok

Project Ara komt voort uit het Phoneblok-ontwerp dat Google in 2014 aan het publiek toonde. Het idee achter de modulaire smartphone is dat gebruikers kapotte onderdelen kunnen vervangen of verouderde delen kunnen upgraden zonder dat een geheel nieuwe telefoon nodig is. Het basisidee is afkomstig van de Nederlandse ontwerper Dave Hakkens.

Bron: Google | Foto: Google