14-09-2015 07:00 | Door: Dimitri Reijerman

Het Fujitsu-concern scherpt zijn doelen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot verder aan. Ook wil het bedrijf de milieuprestaties van zijn datacenters verbeteren en producten duurzamer maken.

In boekjaar 2015 moet er 38 miljoen ton aan CO2-emissies worden voorkomen, zo heeft Fujitsu bekendgemaakt. Voorheen was het doel nog 26 miljoen ton. De plannen maken onderdeel uit van het Milieu Actie Plan van Fujitsu. In het afgelopen boekjaar, dat tot maart van dit jaar liep, heeft de Fujitsu Groep zijn CO2-emissies ten opzichte van peiljaar 1990 met 20 procent kunnen reduceren.

Fujitsu zegt ook verder in te zetten op het eco-vriendelijker maken van zijn producten. In 2014 heeft het bedrijf gepoogd om het aantal onderdelen in nieuwe producten te verminderen. Ook beperkt Fujitsu de grootte, dikte en het gewicht van zijn producten. Zo zijn er minder grondstoffen nodig. 

Efficiëntere datacenters

Een onderdeel waar het concern zich nog meer op wil gaan richten zijn de datacenters. Om verder energie te besparen in de rekencentra heeft het bedrijf een nieuwe tool ontwikkeld die het energiegebruik inzichtelijker maakt. Het bedrijf zegt dat de tool al daadwerkelijk besparingen heeft opleverd.

Bron: Fujitsu | Foto: Fujitsu