15-10-2015 12:11 | Door: Chris Thijssen

Pelican House is de winnaar van de Nature Calls-competitie van Open-House tijdens ADE Green. De start-up biedt modulaire leasekoptelefoons te huur aan.

De prijs is woensdag uitgereikt tijdens ADE Green in De Brakke Grond in Amsterdam. De start-up Pelican House ontving de prijs voor zijn modulaire koptelefoons. Die zijn vanaf volgend jaar voor € 5 per maand te leasen, inclusief jaarlijkse updates en een reparatieservice.

Doordat slijtgevoelige onderdelen, zoals de paddings, klankkast en kabels vervangbaar zijn, kunnen gebruikers versleten of gebroken onderdelen eenvoudig vervangen. Met dit circulaire economie-concept wil de start-up afval tegengaan.

Pelican House is geselecteerd voor een plek in het vervolgprogramma van de Nature Calls-competitie van Open-House, ter waarde van € 25.000. Hiermee liet de start-up twaalf andere innovaties, waaronder Smart Bar, Kartent en Waterwall, achter zich.

Pelican House

Duurzame entertainmentindustrie

De Nature Calls-competitie is een initiatief van het innovatieplatform Open-House, mede opgericht door ID&T. De competitie roept toptalent op innovatieve en duurzame ideeën in te sturen die een positieve impact hebben op de toekomst van festivals. Een selectie van twaalf start-ups streed om de finaleplek.

ADE Green, dat plaatsvindt tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) is een samenwerkingsproject tussen ID&T en ADE, gesteund door Green Events Nederland, Green Music Initiative, Julie’s Bycycle, Open-House en de Vereniging van EvenementenMakers.

Energie en catering

Behalve de Nature Calls-uitreiking omvat ADE Green dit jaar ook een programmaonderdeel over de toekomst van evenementen en festivals op het gebied van duurzame energie. Voor het eerst programmeerde ADE Green samen met Green Events Nederland een panel over duurzame evenementencatering.

Deelnemers waren onder anderen Mikkel Sander van het Deense Roskilde Festival en Joszi Smeets, directeur van de Nederlandse organisatie Youth Food Movement. Verder was er aandacht voor wat de dance-industrie kan doen om de aandacht op de aankomende Klimaatconferentie in Parijs te vestigen.

Bron: ADE Green | Foto: Pelican House, ADE Green