26-10-2015 07:19 | Door: Thijs ten Brinck

Het Zwitserse technologieconcern ABB biedt ook kleinere bedrijven de voordelen van procesautomatisering. Refurbished robots versnellen de productie met volledige garantie.

In een onderhoudscentrum in Tsjechië brengt ABB robots, die klanten hebben ingeleverd, terug tot nieuwstaat. ABB biedt de hernieuwde robots, voorzien van actuele software, aan kleine en middelgrote bedrijven die zich geen nieuwe robottechnologie kunnen veroorloven.

“Tijdens het refurbishmentproces worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt”, zegt Tijn van Pelt, sales engineer bij ABB Robotics, tegen MetaalNieuws. “De voorwaarde die ABB aan dit proces stelt, is dat de robot er als nieuw uitkomt.”

Veilig en up-to-date

Na het opwaarderen van de gebruikte robots test ABB de systemen 24 uur zelf en inspecteert het bedrijf de robots op 152 aspecten. Ook past het concern de laatste veiligheidssystemen toe. Optioneel zijn de robots ook van nieuwe communicatiesystemen te voorzien.

“We certificeren de robots volgens de meest recente specificaties en veiligheidstandaarden en met de volledige ABB-garantie”, zegt Van Pelt. “We hebben veel refurbished robots op voorraad staan, zodat ze ook op korte termijn leverbaar zijn.”

Sinds de opening van het refurbishmentcentrum in 2007 hebben meer dan duizend ABB-robots een nieuwe eigenaar gevonden. 

Bron: MetaalNieuws