26-10-2015 10:29 | Door: Fitria Jelyta

Op het gebied van duurzaam waterbeheer lopen acht bedrijven, waaronder Colgate Palmolive en Ford Motor Company voor. Dat maakt non-profit organisatie CDP bekend in het wereldwijde waterrapport ‘Accelerating action’.

Het Carbon Disclosure Project (CDP) schrijft dat acht bedrijven, waaronder Asahi Group Holdings, Colgate Palmolive, Ford Motor Company en Toyota Motor Corporation een A-ranking hebben behaald voor hun watermanagementactiviteiten. Hiermee zijn de bedrijven erkend als voorlopers op het gebied van duurzaam waterbeheer.

De acties van deze bedrijven zijn gericht op het besparen van het eigen waterverbruik en het benutten van kansen om een positieve bijdrage te leveren aan het waterbeheer in hun omgeving. Zo heeft Ford Motor Company het totale watergebruik in de Verenigde staten gehalveerd door de inzet van waterzuinige installaties. De autofabrikant wil uiteindelijk watergebruik volledig elimineren in het productieproces.

De internationale ranglijst van CDP moet richtlijnen bieden voor investeerders. Het waterrapport bevat data over de watermanagementactiviteiten van wereldwijd 1.073 bedrijven. De non-profitorganisatie maakt hiermee een overzicht van kansen op het gebied van duurzaam waterbeheer.

Waterproblematiek

In het waterrapport van CDP blijkt dat een select aantal bedrijven zich actief inzetten om de wereld waterproblematiek zoals droogte, overstromingen, watervervuiling en falende watervoorzieningen tegen te gaan.

Uit het rapport blijkt ook dat 53 procent van 400 bedrijven die in waterafhankelijke sectoren opereren, er niet in slaagt om een risicoanalyse uit te voeren. Volgens de non-profit organisatie is de uitvoering van een risicoanalyse een basisstap voor elk bedrijf dat zich wil weren tegen toekomstige waterproblematiek. 

Bron: CDP | Foto: Luke Addison, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)