05-11-2015 15:19 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse mijnbouwconcern Blackcomb heeft een aantal mobiele stroomgeneratoren besteld om zijn machines op afgelegen locaties van elektriciteit te voorzien.

De zonnepaneleninstallaties zijn gebouwd door Thunder Mountain Energy (TME) uit Californië. Gebouwd op een standaard vrachtwagen is de installatie volgens het bedrijf ‘de meest krachtige mobiele generator op zonne-energie ter wereld’.

Hoeveel vermogen de duurzame generators precies leveren is onduidelijk. TME spreekt op de site van een vermogen van 20 kilowatt na 4 uur in de zon, en van een accucapaciteit die voldoende is om de mijnbouwers ook na zonsondergang of bij slecht weer 36 uur door te laten werken.

Mijnbouw en filmsets

De generators van Thunder Mountain Energy zijn geschikt om kleinere mijnbouwactiviteiten van duurzame energie te voorzien. Voor mijnbouwbedrijf Blackcomb, dat $ 5,2 mln in de systemen investeert, is het de tweede bestelling bij TME.

De ontwikkelaar van de mobiele zonnepanelen en accu’s noemt naast verschillende andere bedrijven ook de mediaconcerns Time Warner, Universal Pictures en Time Warner als klanten. Met de energiesystemen kunnen camera's en belichting voor filmsets op elke locatie op duurzame energie draaien.

In Australië stappen verschillende mijnbouwbedrijven over op grotere, vaste zonnecentrales om de mijnbouwprocessen te verduurzamen.

Bron: TME, Seenews | Foto: TME (side), Image Library (header), via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrifjsleven)