12-11-2015 12:13 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse machinebouwer Tempress verkoopt opnieuw twee diffusiesystemen voor de productie van zonnepanelen aan Taiwanese producenten.

De Taiwanese zonnepanelenmakers, die niet met naam genoemd zijn, hebben bij Tempress een machine besteld die de stof borium toevoegt aan halffabricaten voor zonnecellen.

Het borium verandert de eigenschappen van de halfgeleider silicium, waardoor de zonnecellen energie uit invallend zonlicht efficiënt omzetten in duurzame elektriciteit.

Hoogrendement-zonnepanelen

Aan een van de Taiwanese klanten verkocht Tempress eerder al een vergelijkbare machine met een jaarcapaciteit van 400 megawatt. Wat de capaciteit van de nieuwe orders is, is niet bekend gemaakt.

Eerder dit jaar verkocht Tempress machines met een totale capaciteit van 800 megawatt aan een Chinese zonnepanelenfabrikant. Deze machine is inmiddels bij de klant geïnstalleerd, meldt Tempress.

Tempress, gevestigd in het Gelderse Vaassen (gemeente Epe), is onderdeel van het Amerikaanse concern Amtech. Amtech is leverancier van machines voor de zonnepanelen- en chipindustrie. Tempress ontwikkelde zijn technologie voor de productie van zonnepanelen met een hoge efficiëntie onder meer samen met Energieonderzoek Centrum Nederland

Bron: Tempress | Foto: Tempres (side), Chris (header), via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)