24-11-2015 07:28 | Door: Thijs ten Brinck

Het Franse technologieconcern Schneider Electric heeft een cloudsoftwaresysteem ontwikkeld om het gebruik van duurzame energie in de industrie te optimaliseren.

De StruxureWare-diensten van Schneider Electric helpen industriële bedrijven, datacenters, ziekenhuizen en kantoren het energieverbruik flexibeler te maken.

Door het aan- en uitzetten van apparaten slim te plannen, reduceren de bedrijven de energierekening en helpen ze het elektriciteitsnet geschikt te maken voor meer duurzame energie.

Duurzame smart-grids

De Struxureware-software kijkt 72 uur vooruit en houdt rekening met eerdere patronen in energieverbruik en met de weersvoorspellingen. Zo helpt de dienst bedrijven die eigen zonnepanelen hebben bijvoorbeeld om de productie te plannen op het moment dat de zon het hardst schijnt.

Daarmee verlaagt Schneider Electric de piekbelasting op de stroomnetten. Aangesloten bedrijven verdienen mee aan de besparingen op netbeheerskosten.

Schneider Electric heeft op een Europese conferentie voor nutsbedrijven in Wenen de Sustainable Development Award gewonnen voor het product StruxureWare Demand Side Operation. De Nederlandse start-up VandeBron won hier de Smart Community Award. 

Bekijk een video over de smartgrid-oplossingen van Schneider Electric.

Bron: Schneider Electric | Foto: Sarah Murray, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)