17-12-2015 09:52 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse chemieconcerns Dow en Dupont hebben aangekondigd de activiteiten samen te voegen. Daarmee ontstaat een belangrijke en gespecialiseerde toeleverancier voor de zonne-energiesector.

Dow en Dupont, beiden apart goed voor ongeveer $ 60 mrd aan beurswaarde, gaan samen verder onder de naam DowDupont. Het plan is om na de merger of equals het fusiebedrijf op te splitsen in drie nieuwe gespecialiseerde ondernemingen.

Drie fusiebedrijven in aanbouw

“Elk van deze gecombineerde bedrijven is beter in staat om te innoveren en waarde toe te voegen”, zegt Edward Breen, CEO van Dupont. Ook verwacht Breen dat de nieuwe concerns sterker staan op de kapitaalmarkt.  

De drie fusiebedrijven van Dow en Dupont centraliseren de activiteiten over industriële materialen, landbouwproducten en innovatieve chemie. In het laatste bedrijf, met een geschatte waarde van $ 13 mrd, bundelen Dow en Dupont de krachten op het vlak van zonne-energie.

Dow produceert nu al dakpanzonnepanelen en is meerderheidsaandeelhouder van siliciumproducent Hemlock Semiconductor. Dupont levert verschillende chemische hulpstoffen voor de productie van zonnepanelen, bijvoorbeeld om de elektrische contacten te maken en de panelen af te dichten.

Bron: Dupont, Dow, PV Tech | Foto: Jeremy Levine, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)