23-12-2015 11:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het afval van de fabrieken van Opel gaat niet langer naar de stortplaats. Door het afval te recyclen of te hergebruiken is het niet meer nodig om het naar de stortplaats te brengen.

Door de verduurzaming van de fabrieken in Luton en Ellesmere, zijn nu alle fabrieken van Opel, ook wel Vauxhall geheten, in Europa afvalvrij. Het afval dat door de fabrieken wordt geproduceerd, wordt nu niet meer naar de stortplaats gebracht. Door het afval te recyclen, hergebruiken in andere producten of energie mee op te wekken worden de fabrieken afvalvrij. 

Sinds de eerste fabriek van General Motors in 2005 duurzamer is gaan werken zijn er nu 131 fabrieken van GM die minder afval genereren. In de tien jaar dat GM zich focust op het verminderen en hergebruiken van afval, heeft het moederbedrijf van Opel het doel gesteld om in 2020 150 fabrieken afvalvrij te laten draaien.

Om ervoor te zorgen dat alle medewerkers in een fabriek hun afval sorteren, heeft General Motors meerdere middelen ingezet om hen te informeren over recycling. Door middel van cursussen en trainingsfilms worden de medewerkers geïnformeerd over de voordelen voor het milieu, maar ook vanuit zakelijk oogpunt komt het onderwerp aan de orde.

Bron: General Motors | Foto: General Motors (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)