05-01-2016 12:09 | Door: Thijs ten Brinck

De Belgische start-up Trendminer maakt big data, geproduceerd door industriële sensoren, doorzoekbaar. Diverse industrie- en chemiemultinationals tonen interesse of zijn al klant.

Trendminer heeft op de valreep van 2015 € 5 mln groeigeld opgehaald. € 2,2 mln daarvan komt van het investeringsfonds van de Nederlandse ondernemer Duco Sickinghe.

De jonge Belgische onderneming indexeert grote hoeveelheden data en helpt industrieconcerns processen te optimaliseren en ongevallen te voorkomen.

Marktrijp

De start-up werkte in proefprojecten al samen met multinationals als Bayer, Evonik, Umicore en ThyssenKrupp. Met deze partners verfijnde Trendminer zijn software. Nu is Trendminer klaar voor de markt.

“Voortaan verkopen we alleen nog het mature product tegen de volle prijs”, zegt Bert Beack, oprichter van de start-up, tegen De Tijd. “Vorige week hebben we nog een contract gesloten met de Zuid-Afrikaanse mijngroep Anglo American.” Ook het Belgische chemieconcern Solvay mag Beack tot zijn in totaal veertig klanten rekenen.

Met de investering wil Beack het groeitempo opvoeren. Voor eind 2016 mikt de oprichter op minstens 120 afnemers.

Bron: De Tijd, Geektime | Foto: Solvay