07-01-2016 15:17 | Door: Thijs ten Brinck

Het Franse biotechbedrijf Global Bioenergies maakt brandstoffen uit verschillende biologische grondstoffen. Met Audi onderzoekt het bedrijf mogelijkheden om benzine uit CO2 te maken.

Dat schrijft Bloomberg in een groot artikel over het Franse bedrijf. Global Bioenergies is sinds 2011 genoteerd aan de beurs in Parijs. De biobrandstofproducent heeft veel last van de lage aardolieprijs en verloor sinds mei 2015 de helft van zijn beurswaarde. De deal met Audi helpt de koers weer flink vooruit.

Duitse proeffabriek in de herfst in bedrijf

Audi en Global Bioenergies werken al langer samen aan de productie van isobuteen uit suikers. Isobuteen is een belangrijk bestanddeel van benzine. Afgelopen jaar kondigde Global Bioenergies al aan voor zijn biobrandstof niet meer afhankelijk te zijn van voedingsproducten. In het derde kwartaal van 2016 opent de Franse techonderneming een demonstratiefabriek in Duitsland.

Onder de nieuwe deal met Audi gaat de start-up naast reststromen uit de landbouw ook de kansen van CO2 en duurzaam geproduceerde waterstof als grondstof voor hernieuwbare brandstoffen onderzoeken. Naast Audi mag Global Bioenergies ook het Franse chemieconcern Arkema tot zijn partners rekenen.

Bekijk een video van Global Bioenergies:

Bron: Bloomberg, Global Bioenergies | Foto: Audi