10-02-2016 07:16 | Door: Thijs ten Brinck

Het van oorsprong Indiase staalconcern ArcelorMittal bouwt in de Indiase staat Karnataka een zonnecentrale met een vermogen van 500 tot 600 megawatt.

De zonnecentrale komt op het terrein waar ArcelorMittal oorspronkelijk een nieuwe staalfabriek gepland had. De lokale overheid moet nog instemmen met de nieuwe bestemming van de 1.000 hectare aan land.

600 megawatt zon in plaats van 6 miljoen ton staal

“Met het oog op de huidige marktcondities in de staalindustrie en de onzekerheid over de aanvoer van ruwe erts willen we het aangekochte perceel om een betenisvollere wijze inzetten”, zegt een woordvoerder van het staalconcern tegen PV Tech. “Hiermee dragen we bij aan de nationale zonne-energiemissie in India.”

De vraag naar staal is de afgelopen tijd sterk afgenomen. Daarom laat het staalconcern de geplande capaciteitsuitbreiding varen. Op het aangekochte land wilde ArcelorMittal oorspronkelijk 6 miljoen ton staal per jaar produceren.

Arcelor’s concurrent Tata Steel bouwt in Nederland een zonnecentrale van 22 megawatt. Dit project komt bovenop de daken van de staalfabrieken in IJmuiden. 

Bron: Economic Times India, PV Tech | Foto: David Wilson, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)