10-02-2016 12:17 | Door: Thijs ten Brinck

Technisch dienstverlener Tebodin voert voor chemieconcern DSM revisies uit van een groot aantal droogmachines voor de productie van plastic korrels.

DSM heeft de 29 droogtrommels in zijn fabriek in Emmen al veertig jaar in gebruik. Toen een van de droogmachines recent vastliep stond het chemieconcern voor de keus om de machines te vervangen of om deze te reviseren.

Tot driekwart goedkoper dan vervangen

De drogers zijn in ingebouwd tussen andere procesinstallaties, zegt Paul Casteleijn, onderhoudsmanager bij DSM in Emmen, tegen Petrochem: “Een nieuwe zouden we niet zomaar kunnen inhijsen.”

Volgens Casteleijn is het ook tot 75 procent goedkoper om de bestaande drogers verlengd te gebruiken, in plaats van te vervangen.

In Emmen produceert de Engineering Plastics-divisie van DSM polymeren voor de productie van elektronica, lichtgewicht auto-onderdelen en voor duurzame verlichting op basis van organische LED's. De fabriek draait op volle capaciteit; als er een droger stilvalt loopt DSM direct productie mis.

Samen met Stork en Tebodin maakt DSM de komende jaren alle drogers geschikt voor de toekomst. Omdat er altijd voldoende droogcapaciteit beschikbaar moet blijven, zal de volledige revisie van alle drogers meerdere jaren in beslag nemen.

Bron: Petrochem, DSM | Foto: Koninklijke DSM N.V, via WikiMedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrifjsleven)