19-02-2016 12:23 | Door: Thijs ten Brinck

Het nieuwe stadion van American footballclub Atlanta Falcons en soccer-vereniging Atlanta United FC krijgt recyclebaar kunstgras uit Almelo.

De 71.000 toeschouwers die in het nieuwe Mercedes-Benz Stadium passen kijken bij oplevering in 2017 uit over een groene kunstgrasmat van Nederlandse makelij.

Duurzaam kunstgras, geïnspireerd door badhanddoeken

TenCate levert via zijn dochterbedrijf GreenFields gewoven kunstgras voor de beide sportclubs.

“Door onze historische ervaring met het weven van badstof handdoeken kunnen we sinds 2012 een kunstgrastapijt uit één materiaaltype produceren”, zei Loek de Vries, CEO van TenCate recent in een interview met DuurzaamBedrijfsleven.

“Dat heet driedimensionaal weven, inclusief de kunstgraspolletjes bestaande uit verschillende vezels met andere eigenschappen. Zo is kunstgras ook nog eens volledig recyclebaar.”

Weven in plaats van lijmen

Kunstgras komt oorspronkelijk voort uit de tapijtindustrie. Die werkt met verschillende materialen en kunstgras van dat type heeft ook meer vulmateriaal nodig.

In Nederland is TenCate al langer succesvol met zijn revolutionaire kunstgras. Elf clubs uit het betaalde voetbal en tientallen amateurclubs maken gebruik van sportvelden uit Almelo.

Het Almelose hightech textielconcern is recent overgenomen door Gilde Buy-out partners. Gilde haalt het bedrijf op 17 maart 2016 van de beurs.

Bron: TenCate, Tubantia | Foto: TenCate