14-05-2013 14:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

42 procent van de bedrijven vindt het heel belangrijk om een duurzame productieketen te hebben. Verduurzaming wordt volgens de bedrijven steeds belangrijker.

Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) onder 503 productieketenmanagers. 87 procent van de managers die duurzaamheid zeer belangrijk vonden, noemde het verminderen van de CO2-uitstoot van de productieketen als hoogste prioriteit. 81 procent van die managers vindt dat samenwerking met leveranciers onmisbaar is voor het creëren van een duurzaam inkoopbeleid.

Volgens het rapport maken bedrijven in de farmaceutische en life science industrie zich het meeste zorgen over de duurzaamheid van hun productieketen. Binnen deze industrieën vond 67 procent van de ondervraagden de verduurzaming van hun productieketen zeer belangrijk. Toch kwam verduurzaming wat betreft prioriteit pas op een zesde plaats, achter bijvoorbeeld zekerheid van levering en lage kosten.

Desalniettemin lijkt het erop dat verduurzaming van de productieketen steeds belangrijker gaat worden. Ongeveer twee derde van alle managers denkt dat duurzaamheid in de toekomst een grotere rol zal gaan spelen in hun productieketen. Echter, PwC wijst er op dat er nog maar weinig bedrijven zijn die hun duurzame ambities omzetten in acties door te investeren in CO2-arme technologieën of op zoek te gaan naar duurzamere leveranciers. Volgens het rapport gaan bedrijven meestal pas verduurzamen wanneer ze door beleidsmaatregelen worden gedwongen of wanneer verduurzaming geld oplevert.

Bron: Environmentalleader

Foto: Leaflet via Wikimedia Commons