02-03-2016 18:30 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse voedings- en chemieconcern Corbion bouwt in Thailand een nieuwe fabriek voor productie van biobased kunststoffen, gemaakt uit melkzuur.

Met de investering behoort Corbion, voorheen CSM, straks wereldwijd tot de grootste producenten van het bioplastic polylactide (PLA). De Thaise fabriek krijgt een productiecapaciteit van 75.000 ton PLA per jaar.

Biobased, bioafbreekbaar en hittevast

Corbion kondigde vorig jaar al aan een fabriek met een dergelijke omvang te willen realiseren. In Thailand is het chemieconcern al actief met de productie van melkzuur. De productiecapaciteit van die bestaande fabriek breidt Corbion uit met 25.000 ton per jaar om de bioplasticfabriek van grondstoffen te voorzien.

Het PLA-plastic, ook bekend als polymelkzuur, heeft volgens Corbion unieke eigenschappen. Het is gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen, biologisch afbreekbaar en in enkele varianten ook hittebestendig.

Corbion trekt € 20 mln uit voor de uitbreiding van de Thaise melkzuurfabriek en steekt € 65 mln in de bouw van de PLA-fabriek. In 2018 moet het project operationeel zijn.

Bron: Corbion | Foto: 4028mdk09, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)