04-03-2016 14:06 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse advies- en onderzoeksbureau Ecofys onderzoekt in opdracht van de Brits- Amerikaanse The Generation Foundation hoe CO2-tarieven duurzame groei het best kunnen versterken.

The Generation Foundation en Ecofys slaan de handen in een met een drie jaar durend onderzoek naar de kansen en effecten van CO2-beprijzing.

De stichting, in 2004 opgericht door Al Gore en investeerder David Blood, zoekt inzicht in de rol die verschillende beprijzingsinstrumenten kunnen spelen in het beperken van de klimaatverandering tot 1,5 graad Celsius.

“CO2 is in de meeste markten nog een externaliteit zonder prijs”, zegt Blood. “Het is onmogelijk in te schatten wanneer dit omslaat en financiële markten de klimaatrisico’s opeens wel gaan meewegen. Dat dat gebeurt is echter onvermijdelijk en het is essentieel dat investeerders zich daar op voorbereiden.”

Duurzame investeringen

The Generation Foundation zet zich in voor duurzaam kapitalisme. De stichting is verbonden aan Generation Investment Management, het investeringsfonds van Nobelprijswinnaar Al Gore.

Generation Investment Management, ook opgericht door Gore en Blood, heeft miljarden dollars in beheer.

Bron: Ecofys | Foto: Butz.2013, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)