17-05-2013 11:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Op 28 mei organiseert TKI BBE een bijeenkomst over de subsidiemogelijkheden voor innovatieve biobased projecten. Later op de dag is er ook een netwerkbijeenkomst.

De directie van de Top Kennis Instituut BioBased Economy (TKI BBE) organiseert op 28 mei een informatiebijeenkomst over de subsidiemogelijkheden voor innovatieve biobased projecten in het World Forum in Den Haag. Tijdens de informatiebijeenkomst zal onder andere een toelichting worden gegeven op de twee tenders die vanuit de TKI BBE komende zomer worden opengesteld. Er zal door de directie een toelichting worden gegeven op de inhoudelijke programmalijnen en de voorwaarden.

Verder zal Karin Weustink van de Programmadirectie BioBased Economy een doorkijk geven van het cross-sectorale thema biobased economy in de topsectoren. Tanja Kulkens van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) geeft een toelichting op mogelijkheden voor biobased projecten samen met de NWO. Ook zullen biobased projecten in de sector Agrifood en Tuinbouw toegelicht worden.

Het event begint om 10:00 en aanmelden kan via Peter Besseling: p.a.m.besseling@minez.nl

Netwerkbijeenkomst

Na de informatie bijeenkomst zal er aansluitend op dezelfde locatie de achtste netwerkbijeenkomst van Biobased Economy plaatsvinden (aanmelden). Met als thema ‘Ontmoet de creatieve industrie’ is dit de plek waar bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties elkaar kunnen ontmoeten. Belangrijke spelers uit de sector zullen hier hun visie geven op de kansen die de biobased economy biedt.

Het evenement begint om 12:30 (tot 17:15) en zal geopend worden door Bertholt Leeftink, Directeur Generaal Bedrijven en Innovatie, van het Ministerie van Economische Zaken. Andere sprekers die aanwezig zullen zijn, zijn Valerie Frissen, Managing director TKI CLICK/NL, Anne Mieke Eggenkamp, Chair Woman Dutch Design Academy Eindhoven, Willem Böttger,  manager onderzoek en advies NPSP en Christiaan Maats, Founder/Owner OAT Shoes. Afsluitend zullen er ook een speeddating en een netwerkborrel plaatsvinden.

Bron: Biobased Economy Magazine

Foto: World Forum beeldbank