16-03-2016 07:52 | Door: Thijs ten Brinck

De Indiase overheid heeft grote ambities met hernieuwbare energie. Ook het bedrijfsleven in het land zet stappen om de productie te vergroenen.

De Indiase president Narendra Modi zet sterk in op zon en wind voor de energievoorziening in zijn land. In 2022 moet India 100 gigawatt aan zonnepanelen in gebruik hebben.

$ 100 mln om de aluminiumproductie te vergroenen

Met de grote ambitie inspireert Modi de Indiase industrie. De Indiase autobouwer Tata Motors, onderdeel van het Tata-conglomeraat, kondigde recent aan volledig over te stappen op duurzame stroom in de productie.

Na BMW is Tata Motors de tweede autofabrikant die zich aansluit bij de RE100-pledge. Wanneer Tata het doel wil hebben bereikt, is niet duidelijk. Op dit moment is 8 procent van het stroomverbruik van de Indiase autobouwer duurzaam.

Ook het staalconcern ArcelorMittal gaat voor duurzame energie. Op een locatie die het concern gereserveerd had voor een nieuwe staalfabriek bouwt het nu een zonnepark met een vermogen van minimaal 500 megawatt.

De laatste industriële investering in hernieuwbare energie komt vanuit het aluminiumbedrijf Nalco. Dit concern steekt in 2016 $ 100 mln in nieuwe duurzame opwekcapaciteit om de aluminiumproductie te vergroenen.

Bron: RE100, Cleantechnica | Foto: Sudhanwa, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)