23-03-2016 07:46 | Door: Thijs ten Brinck

Het Argentijnse bedrijf Lomas del Sol, gespecialiseerd in het verbouwen en verwerken van druiven, concurreert met mais- en suikerrietboeren op de markt voor biobrandstoffen.

De fermentatie van wijndruiven is een van de oudste methoden om biobased ethanol te maken. Niet alle druiven zijn echter geschikt voor de productie van wijn.

130.000 tot 260.000 ton druiven per jaar

Lomas del Sol onderzoekt de kansen om druiven die voor de wijnindustrie geen waarde hebben te gebruiken voor de productie van bio-ethanol.

Argentijnse benzinestations zijn verplicht 12 procent bio-ethanol bij te mengen in de benzine. De Argentijnse bio-ethanolmarkt is nu nog vrijwel volledig in handen van suikerriet- en maisverwerkers.

Lomas del Sol verwacht met afgekeurde druiven 1,5 tot 3 procent van de bio-ethanolmarkt in het land te kunnen bedienen. Het bedrijf werkt daarvoor samen met het National Agricultural Technology Institute (INTA) en het Argentijnse Ministerie van Energie.

Argentinië is een van ’s werelds belangrijkste wijnproducerende landen. Lomas del Sol verwacht voor zijn project 130.000 tot 260.000 ton druiven per jaar te gebruiken.

Bron: Energias Renovables, SeeNews | Foto: Jeff Kubina, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)