30-03-2016 09:33 | Door: Thijs ten Brinck

Philips Lumileds werkt samen met het Australische bedrijf Bluglass aan een nieuwe technologie voor de productie van zijn LED-lampen.

Het productieproces van Bluglass werkt bij lagere temperaturen en met minder chemicaliën dan de conventionele verwerking van halfgeleiders.

Meer LED-licht per watt en efficiëntere zonnecellen

De productie van de LED’s is daarmee niet alleen duurzamer, maar het proces van Bluglass levert ook efficiëntere lampen op.

Bluglass en Philips werken sinds november 2015 samen en maken deze samenwerking nu publiek. De LED-verlichtingstak, die Philips nog dit jaar hoopt af te stoten, test de technologie van Bluglass voor gebruik in de productie van lichtsystemen voor woningen, bedrijven en voor de automotivesector.

Bluglass werkt zelf al vijftien jaar aan zijn vernieuwende productiemethode. De ontwikkelingsdeal met Philips belemmert Bluglass niet om ook met andere fabrikanten in zee te gaan.

Behalve voor verlichting is de Australische innovatie ook inzetbaar voor de productie van efficiënte zonnepanelen en andere elektronica op basis van halfgeleiders. 

Bron: Bluglass, RenewEconomy | Foto: Daniel Braun, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)