08-04-2016 07:55 | Door: Eelco Brandes

Chemiebedrijf ChemCom Industries in het Groningse Farmsum heeft € 1 mln euro subsidie gekregen voor de bouw van een installatie waar een milieuvriendelijk oplosmiddel wordt geproduceerd. In totaal is er € 5 mln gemoeid bij de realisatie.

De subsidie voor het produceren van het oplosmiddel, waarvan ChemCom de naam niet wil noemen, komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen - een fonds van het ministerie van Economische Zaken - en de Economic Board Groningen.

Bij ChemCom, die geen nadere details wil geven over zijn precieze plannen, worden harsen voor de groene houtverwerkende industrie en halffabrikaten voor de chemische industrie geproduceerd.

Kansen

ChemCom werkt in de ontwikkeling actief samen met een bedrijf in Oostenrijk en ziet kansen voor een verdere uitbreiding in de chemische industrie. Met de subsidie wil ChemCom naar eigen zeggen de werkgelegenheid behouden voor het bedrijf en voor het Noorden. Ook biedt het mogelijkheden voor verdere investeringen en ontwikkelingen binnen deze markt.

Bron: Provincie Groningen | Foto: Google Streetview via RTVNoord (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)