06-06-2013 11:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Peter Voser, CEO van Shell, wil dat de Europese duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020 met tien jaar worden uitgesteld.

Drie duurzaamheidsdoelen heeft de Europese Unie gesteld voor 2020: de uitstoot van broeikasgassen verlagen met 20 procent, een toename in het aandeel van hernieuwbare energie van 20 procent, alsook een 20 procent stijging in energie-efficiënte.

Als het aan Peter Voser, CEO van Shell, ligt moeten deze doelen met zeker tien jaar worden uitgesteld. “Om echt iets te kunnen veranderen heb je meer tijd nodig en wij zijn een beetje bezorgd over de haalbaarheid op deze korte termijn” vertelt Voser in een toespraak. Zo pleit hij: “Wij zien liever dat er één doel wordt opgesteld in plaats van drie. Europa moet een langere termijn visie ontwikkelen met maar één doel”

Strategie

Vosers uitspraak is niet verrassend gezien Shells strategische beslissing om met name gas te gaan verkopen. Bij het verbranden van gas komt minder CO2 vrij dan bij het verbranden van olie of kolen.

Voor Shell is het daarmee gunstig als het vastgestelde percentage voor groene energie komt te vervallen: gas zou in dat geval een belangrijker aandeel in de mix kunnen innemen.

Bron: ANP

Foto: RickNoordhuizen via Flickr