22-04-2016 16:00 | Door: Eelco Brandes

De activitische aandeelhouder Follow This blijft hoop houden dat Shell zijn winsten voortaan uitsluitend in hernieuwbare-energieprojecten investeert. Zelf adviseert Shell zijn eigenaren om volgende maand tegen dit plan te stemmen.

De aandeelhoudersresolutie ‘Shell wordt een duurzaam energiebedrijf’ was ingediend door de activistische aandeelhouder Follow This. Shells stemadvies aan zijn aandeelhouders is ‘tegen’, staat in de agenda voor de volgende aandeelhoudersvergadering op 24 mei. "Shell negeert hiermee het klimaatakkoord van Parijs”, aldus Mark van Baal van Follow This.

"Shell negeert hiermee het klimaatakkoord van Parijs"

Het is voor het eerst dat een activistische groene aandeelhouder de agenda van Shell bepaalt. Follow This zegt goede hoop te hebben dat de Nederlandse pensioenfondsen, die hun portefeuille willen vergroenen, dit agendapunt aangrijpen om hun Shell-aandelen toekomstbestendig te maken.

Van Baal: “Stemmen ze tegen deze resolutie, dan accepteren ze dat Shell fossiel blijft en rest ze niets anders dan hun Shell-aandelen te verkopen.”

Bron: ftm | Foto: Flickr  Creative Commons