28-04-2016 07:05 | Door: Eelco Brandes

De Duitse polymeerproducent Covestro wil in 2025 de uitstoot van CO2 ten opzichte van 2005 halveren. Hiermee wil het bedrijf bijdragen aan de afspraken die gemaakt zijn tijdens de klimaattop in Parijs en de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Covestro werkt stapsgewijs aan het plan, zegt Richard Northcote, chief sustainability officer bij Covestro. “Eerst hebben we binnen zes jaar de uitstoot van CO2 ten opzichte van 2005 teruggebracht met 20 procent. Daarna gingen we binnen drie jaar naar 30 procent. Vervolgens stelden we het doel op 40 procent, en daarmee zijn we nu goed op weg. Daarom hebben we nu al een nieuw doel gesteld.”

Lichtgewicht materialen

Het Duitse bedrijf ontwikkelt onder meer materialen die bijdragen aan efficiënt energieverbruik, zoals lichtgewicht materialen voor auto's en polyurethaan isolatiemateriaal voor gebouwen. 

Covestro richt zich naar eigen zeggen sterk op duurzame productie. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten, meent Northcote. Enerzijds is duurzame productie goed voor het milieu, anderzijds vraagt de markt naar dergelijke producten.

Bron: Covestro | Foto: Flickr  CreativeCommons