02-05-2016 12:12 | Door: Eelco Brandes

De ontwikkeling van milieuvriendelijke zoutwaterbatterijen kan weer een stap maken. Het Amerikaanse bedrijf Aquion Energy heeft hiertoe tijdens een financieringsronde $ 33 mln ontvangen.

Aquion ontwikkelt batterijen die zonne- en windenergie kunnen opslaan om zo als backup te dienen op momenten dat er even geen wind of zon is. Dat soort batterijen zijn er al wel, maar de batterijen van Aquion zijn bijzonder omdat ze zout water gebruiken als geleider, in plaats van zuren of basen.

"Eerder investeerde ook Bill Gates in Aquion Energy"

Daardoor zijn de batterijen volgens het bedrijf veel milieuvriendelijker dan conventionele batterijen. De batterijen gaan volgens het bedrijf bovendien veel langer mee: liefst 5.000 cycli.

Geen commentaar

Aquion CEO Scott Pearson wilde geen commentaar geven op de beleggers die hebben deelgenomen aan de ronde. Hij zei wel dat het gaat om bestaande en nieuwe investeerders.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2008 is door investeerders liefst $ 190 mln bij elkaar gebracht. Aquion hoopt de komende tijd nog eens $ 60 mln extra te ontvangen. Eerder investeerde onder meer ook Bill Gates in het bedrijf.

Bron: Greentechmedia | Foto : Aquion (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)