13-06-2016 07:06 | Door: Eelco Brandes

Deventer moet een internationale broedplaats worden voor open innovatie in de chemie en technologie. Een nieuw initiatief, met de voorlopige werknaam Doic, wordt volgend jaar geopend rondom AkzoNobels Research & Development-centrum in de Hanzestad.

Op 16 juni ondertekenen AkzoNobel, de provincie Overijssel en gemeente Deventer een intentieverklaring om samen het Deventer Open Innovation Center (Doic) te ontwikkelen.

Toegang

Bedrijven, kennisinstellingen, (startende) ondernemers, investeerders en studenten in de chemie en technologie krijgen toegang tot een werkomgeving die bestaat uit onder meer een netwerk, R&D-faciliteiten, een incubator, proeffabrieken, onderwijs- en trainingsvoorzieningen, vergaderzalen en een restaurant.

2017

De ambitie is om binnen zeven jaar 650 gebruikers te huisvesten, waaronder de 270 werknemers van AkzoNobel die nu al op de locatie werken. Inclusief de indirecte werkgelegenheid in bijvoorbeeld toelevering en dienstverlening komt dit neer op meer dan duizend arbeidsplaatsen in 2023. De beoogde opening van het Doic is op 1 januari 2017.

Open innovatie

Het Doic kan een belangrijke impuls geven aan het innovatievermogen van zowel start-ups als andere bedrijven die zich op de locatie vestigen. "We willen in Deventer een centrum creëren van grote en kleine bedrijven en kennisinstellingen”, zegt Peter Nieuwenhuizen, RD&I director specialty Chemicals.

“Door middel van zogenaamde 'open innovatie' komen partijen samen sneller tot baanbrekende innovaties en nieuwe gebruikstoepassingen en commerciële activiteiten."

Bron: AkzoNobel | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)