21-06-2016 12:10 | Door: Eelco Brandes

Het Amerikaanse chemieconcern Dupont ziet kansen met nieuwe polymeren. Samen met ADM heeft Dupont een joint-venture opgezet om een nieuw polymeer op te schalen dat is gemaakt van twee biobased stoffen.

Dat zei Ernst Poppe, business development manager Dupont op de vijfde editie van het BPM Symposium dat in Wageningen plaatsvond, meldt Agro-Chemie. Het gaat om de polymeer PTF (polytrimethaanfuranoaat). Deze is opgebouwd uit FDME (derivaat van FDCA) en bio-PDO.

Eerder dit jaar kondigden beide bedrijven om PTF te gaan produceren in een fabriek met een capaciteit van 60 ton per jaar. Met name qua barrière-eigenschappen scoort PTF zeer goed, aldus Poppe.

Langere houdbaarheidsdatum

Hij ziet met name mogelijkheden in drankverpakkingen en foodverpakkingen met een langere houdbaarheidsdatum. Daarmee schurkt de joint-venture aan tegen PEF van concurrent Avantium.

Poppe: “We hebben een zeer competitief product, wat bovendien volledig biobased is. Als we verbeterde functionaliteiten kunnen realiseren, is ook de prijs minder een issue.” 

Bron: Agro-Chemie | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)