27-06-2016 12:20 | Door: Eelco Brandes

Pure Energie is de nieuwe hoofdsponsor van FC Twente. De leverancier van groene energie verbindt zich voor vijf jaar aan de Twentse eredivisionist.

De naam van Pure Energie, een product van Raedthuys, komt op de voor- en achterzijde van het shirt van de club uit Enschede. Ook de jeugdteams gaan met de naam van de geldschieter op het shirt spelen. Jan van Halst (zie foto links), de nieuwe commercieel directeur van FC Twente, is naar eigen zeggen trots op de komst van de nieuwe geldschieter.

"Ook als Twente in de Jupiler League had gespeeld, waren we gewoon sponsor geweest"

"Pure Energie heeft landelijke uitstraling, maar echte Twentse roots. Het bedrijf is al meerdere jaren aan FC Twente verbonden”, aldus Van Halst tegenover NOS. “ Bovendien zet Pure Energie vol in op duurzaamheid en dat biedt tal van mogelijkheden voor een mooie samenwerking."

Alfons Wispels van Pure Energie was onlangs in de uitzending van DuurzaamBV Radio, beluister onder terug:

Slechte berichtgeving

Twente kwam de laatste maanden veelvuldig negatief in het nieuws vanwege financieel wanbeleid. De club zou worden teruggezet naar de eerste divisie, maar die beslissing werd vorige week toch teruggedraaid.

"Ook als Twente in de Jupiler League had gespeeld, waren we gewoon sponsor geweest. We hebben vertrouwen in de club en de nieuwe leiding en we gaan weer omhoog", zei Alfons Wispels (zie foto rechts) namens de hoofdsponsor.

Hoe hoog het bedrag is dat Pure Energie jaarlijks aan FC Twente overmaakt, dat wilde Van Halst niet prijsgeven. 

 

Bron: NOS | Foto: Twitter @cornehendriks (Cropped by DuurzaamBV)