30-06-2016 10:06 | Door: Eelco Brandes

Binnen drie uur € 700.000 ophalen via crowdfunding. Zelfstroom realiseerde dit op platform duurzaaminvesteren.nl.

Het bedrijf laat weten dat het project onder andere zo snel vol liep doordat investeerders die bij het vorige project te laat waren, nu direct actie hebben genomen en de investering hebben gedaan. 

“We zijn blij dat investeerders hiermee ook bevestigen dat duurzame energie de toekomst heeft", zegt Justin van der Loo, CFO bij Zelfstroom. “We hebben hiermee een relatief klein project gelanceerd, want de financieringsbehoefte die we inmiddels hebben is veel groter."

Het aantal klanten dat kiest voor bijvoorbeeld zonnepanelen huren, neemt volgens hem in snel tempo toe. "Zonne-energie is daarmee voor een breed publiek toegankelijk geworden. Door die toenemende vraag regelt Zelfstroom nu naast crowdfunding ook op andere manieren deze financieringsbehoefte.”

Miljoenen

Zelfstroom heeft nu in totaal voor zo'n € 2,6 mln met crowdfunding opgehaald, bestemd voor de verhuur van zonnestroomsystemen. De ambitie is om over vier jaar voor € 100 mln aan zonnepanelen op huizen van particulieren geplaatst te hebben. Het bedrijf is van mening dat crowdfunding ook belangrijk is om de beweging naar duurzame energie vanuit een bredere groep te ondersteunen. 

Bron: Zelfstroom | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)