01-07-2016 07:20 | Door: Eelco Brandes

Polymeerproducent Covestro heeft een nieuwe CO-reducerende techniek ontwikkeld om met behulp van koolstofdioxide stoffen te maken die gebruikt kunnen worden voor het maken van hoogwaardige schuimen.

Door CO2 te gebruiken reduceert het bedrijf naar eigen zeggen het verbruik van aardolie met twintig procent bij een polyurethaan schuim. Het flexibele schuim met CO2 heeft dezelfde kwaliteit als conventionele producten, zegt Covestro.

CO2-uitstoot verlagen

Partners in de polyurethaanindustrie kunnen door het gebruik van de stoffen van Covestro hun carbon CO2-uitstoot verlagen. Binnenkort wordt de eerste productie-installatie voor de CO2-gebaseerde polyetherpolyolen in bedrijf genomen op de Dormagen site. Hier zullen grondstoffen voor schuimen in matrassen en meubels worden gemaakt.

Covestro werkt voor dit project samen met het Cat (Catalytic Center van de universiteit van Aken). Het project wordt Dream Production genoemd en men ziet het als een bijdrage in de reducering van het verbruik van natuurlijke bronnen.

Leidende partij

Het gebruik van CO2 als ruw materiaal is volgens Covestro een stap in de richting van het tot stand brengen van een alternatief ruw materiaal voor de chemische industrie. "Wij zijn een leidende partij op dit gebied, wij kunnen helpen bij besparen op fossiele bronnen", vindt Karsten Malsch, de verantwoordelijke functionaris voor dit project bij Covestro.

Bron: Covestro | Foto: Covestro (Cropped by DuurzaamBV)