03-08-2016 07:37 | Door: Eelco Brandes

Het midden- en kleinbedrijf in Zeeland kan opnieuw een beroep doen op financiële steun van de provincie bij het ontwikkelen van plannen op het gebied van biobased. In totaal is er € 165.000 beschikbaar.

Dat meldt PZC. Ook ondernemers die initiatieven hebben in het kader van circulaire productie kunnen aankloppen voor een subsidie in de vorm van vouchers van maximaal € 10.000. De regeling is bedoeld om interessante biobased ideeën op hun haalbaarheid te toetsen. Een voorwaarde om subsidie te krijgen is dat de ondernemer hetzelfde bedrag moet investeren.

Het is de derde keer dat de provincie voor dit doel geld vrijmaakt. De eerste twee regelingen ter stimulering van biobased initiatieven resulteerden in ideeën die inmiddels op de markt zijn gebracht. Vijftien zijn in ontwikkeling genomen en tien liggen nog op de plank of bleken uiteindelijk niet haalbaar te zijn.

De twee ton die de provincie investeerde in de eerste twee regeling hebben geleid tot vervolginvestering van naar schatting € 2 mln, aldus de provincie. Volgens de provincie heeft de regeling ook een positief effect op de versterking van de kennisinfrastructuur in Zeeland.

Biobased cursus

Onlangs investeerde de provincie Zeeland ook al € 34.090 subsidie in het Centre of Expertise Biobased Economy. Dit ontvangt het centrum voor een nog te ontwikkelen internetcursus Business Development in de Biobased Economy.

Bron: PZC | Foto: public domain