25-08-2016 07:00 | Door: Eelco Brandes

Een botsbestendige drone gaat ingezet worden om gevaarlijke en moeilijk bereikbare industriële toepassingen te inspecteren.

Dat meldt Petrochem. Het Nederlandse RoNik Inspectioneering is gespecialiseerd in het toepassen van robotica bij industriële inspectie in de olie en gas-, energie-, en procesindustrie. Het bedrijf werkt met dronefabrikant Flyability uit Zwitserland, om de innovatieve drone voor de industrie te realiseren.

Gevaarlijke plekken

De zogeheten Elios kan tegen wanden of andere constructies botsen en er zelfs langs rollen, waardoor hij van zeer dichtbij haarscherpe beelden kan maken. Ook kan hij door een mangat in pikdonkere omgevingen vliegen, waarbij de operator niet mee naar binnen hoeft en kan hij tot grote hoogten inspecties uitvoeren.

Omdat de Elios het mogelijk maakt om gevaarlijke plekken te inspecteren zonder toezicht van mensen, wordt het uitvoeren van dergelijke inspecties aanzienlijk sneller, goedkoper en veiliger, stelt RoNik. Typische toepassingsgebieden zijn chemische complexen, offshore installaties, terminals met opslagtanks en verbrandingsovens.

Bron: Petrochem | Foto: Flyability