06-09-2016 12:45 | Door: Eelco Brandes

Staalbedrijf Tata Steel gaat in IJmuiden een nieuwe, duurzame opslaghal voor rollen staal bouwen. Met dit project is een investering van € 18 mln gemoeid.

Naar verwachting opent de nieuwe hal met een capaciteit van 50 kiloton in de eerste helft van 2018, aldus het bedrijf in een persbericht. Duurzaamheid is een belangrijk thema in de nieuwe opslaghal van Tata Steel. Zo worden de kranen in de hal uitgerust met een systeem dat bij het laten zakken van lading de vrijkomende energie opslaat.

Deze energie kan vervolgens weer worden gebruikt voor het ophijsen van ladingen. Bovendien wordt de hal zodanig ontworpen dat die energieneutraal in het gebruik is.

Exit externe opslag

“De nieuwe hal stelt ons in staat om onze logistieke processen te optimaliseren en de kwaliteit van de leveringen aan onze klanten verder te verbeteren”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden.

Op dit moment vindt een deel van de opslag van rollen staal plaats op externe locaties van Tata Steel. Door een nieuwe hal te bouwen is externe opslag niet langer nodig.

Lees ook: Hoe Tata Steel energie en geld bespaart met een isolatieproject

Bron: Tata Steel | Foto: Tata Steel (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)