07-10-2016 13:53 | Door: Erik Verheggen

DMT-ET uit Joure maakt duurzaam biogas uit biomassa en industrieel afval. Na een uitbreiding in de Verenigde Staten opent het bedrijf opent nu een nieuwe Aziatische uitvalsbasis in Kuala Lumpur.

Dat meldt het bedrijf vrijdag.

DMT Environmental Technology (DMT-ET) timmert hard aan de weg, vooral met het opwaarderen van biogas tot groengas met membranen. Dit groengas kan in een volgende stap worden omgezet in bio-CNG of bio-LNG.

Volgens het Friese bedrijf vertegenwoordigt Azië een schat aan biomassa uit landbouw en industriële afvalstromen. Agrarisch afval, dat normaal gesproken wordt weggegooid, is nu de grondstof voor brandstof voor eigen transport of boilers op deze plantages.

opening biogas DMT

“DMT-ET haar nieuwe kantoor in Maleisië zal onze capaciteiten in de Aziatische regio vergroten. Het nieuwe kantoor maakt het mogelijk om onze huidige activiteiten te stimuleren in de landbouw- en de waterzuivering sector”, zegt CEO Erwin Dirksein in het persbericht.

Biogas

Een belangrijk probleem bij de productie van groengas de sterk wisselende kwaliteit van het geproduceerde biogas. Om het biogas nuttig te kunnen gebruiken, moet er bijvoorbeeld een flink percentage CO2 uit het gas worden verwijderd. DMT-ET weet dat op een rendabele manier te doen.

De methode van DMT-ET is vooral voor kleinschalige biogasproducenten aantrekkelijk. De technologie werkt zonder water of chemicaliën.

DMT-ET heeft opwaarderingsinstallaties gebouwd in Engeland, Noorwegen en Zweden. Hierbij worden grondstoffen van voedselafval, landbouwafval of afvalstortplaatsen verwerkt tot brandstof voor de vrachtwagens die rijden om het te verzamelen.

Een jaar geleden opende DMT-ET al een vestiging in de Amerikaanse stad Portland. 

Bron: DMT-ET | Foto opening: DMT, Header-foto: Davidlohr Bueso, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)