13-03-2017 10:44 | Door:

De joint venture van Total en Corbion voor bioplasticproductie is van start gegaan. Het bedrijf bouwt een fabriek in Thailand maar zetelt in Nederland.

Total en Corbion maakten in het afgelopen najaar bekend dat ze een joint venture starten voor de productie van PLA. PLA is een biobased en bioafbreekbaar plastic, dat wordt verkregen uit bijvoorbeeld suikerbieten of maiszetmeel. Volgens het bedrijf groeit de markt voor PLA tot 2025 met 10 tot 15 procent.

Bioplastic

De joint venture, die de naam Total Corbion PLA heeft meegekregen, is nu officieel van start gegaan, meldt het bedrijf. De fabriek die het bedrijf nu bouwt in Thailand, krijgt een productiecapaciteit van 75.000 ton per jaar. In de tweede helft van 2018 moet de productielocatie de eerste tonnen bioplastic gaan leveren.

Corbion heeft zijn huidige PLA-activiteiten ondergebracht in de joint venture, net als de technische en commerciële teams die zich bezig houden met bioplastics.

PLA is een van de eerste hernieuwbare polymeren die de concurrentie aan kan gaan met conventionele polymeren. Het wordt toegepast in bijvoorbeeld voedselverpakkingen en textiel, maar er zijn ook toepassingen in de automotive sector, 3D-printen en electronica.

Bron: Total Corbion PLA | Foto: photokup/Shutterstock