03-08-2017 07:25 | Door: Erik Verheggen

Corbion doet een bod van $ 20 mln op het noodlijdende TerraVia, een Amerikaans bedrijf dat olieën, vetten en eiwitten maakt op basis van microalgen.

Dat maakt Corbion bekend in een persbericht. TerraVia verkeert al enige tijd in zwaar weer. Het bedrijf heeft woensdag een faillissement aangevraagd, waarna Corbion de activa probeert in te lijven.

TerraVia, voorheen bekend als Solazyme, beschikt over technologie om bijvoorbeeld omega-3 te produceren voor diervoeding en andere speciale oliën, vetten en eiwitten voor voedings- en biochemische toepassingen.

De acquisitie van het microalgenplatform van TerraVia zou volgens Corbion betekenen dat de eigen productportfolio wordt uitgebreid met vetzuren en proteïnen op algenbasis. Ook kan het concern door de overname zijn grootschalige fermentatie- en downstreamcapaciteiten beter benutten.

Biotech

Doordat TerraVia's activiteiten op het moment verlieslatend zijn, verwacht Corbion dat de totale financiële verplichtingen aanzienlijk groter zijn dan de koopprijs in contanten.

Biotechbedrijf Corbion is specialist in voedingsingrediënten en bioplastic op basis van melkzuur. Eerder dit jaar waren Marcel Wubbolts, chief technology officer bij Corbion, en Diana Visser, directeur duurzaamheid bij Corbion te gast in DuurzaamBV Radio. Beluister deze podcast hier:

Bron: Corbion | Foto: AJCespedes/Shutterstock