10-07-2012 07:30 | Door: Raksha Hoost

De Britse krant The Guardian heeft een Twitter lijst van duurzame ondernemers samengesteld. De 15 ondernemers hebben een plekje veroverd in deze lijst door nieuwe manieren van inzicht, denkwijzen en inspiratie met betrekking tot duurzaamheid te tonen.

Duurzaambedrijfsleven.nl nam de lijst goed door en maakte een selectie van de leukste en meest inspirerende Twitterende duurzame ondernemers.

Hannah Jones, @hjones_nike

Zij is vicepresident in duurzaam ondernemen en innovatie bij Nike. Fast Company Magazine, een website voor zakenmensen, heeft haar in 2011 de achtste plek gegeven in de Top 100 lijst van meest creatieve mensen in het bedrijfsleven. Jones is op de duurzaamheidafdeling van Nike gaan werken om erachter te komen of het effectiever is om op afstand te roepen of van binnenuit te werken om duurzaamheid te realiseren.

Ze twittert voornamelijk over de duurzame projecten van Nike. Maar ze promoot niet alleen haar eigen organisatie, het doel is om de duurzaamheidsgedachte te verspreiden. Zo wordt onder andere een filmpje van Paul Gilding over schaarse grondstoffen gepromoot en een artikel over het voorkomen van een burnout bij duurzame ondernemers gepresenteerd.

Mike Barry, @planamikebarry

Hij is hoofd Duurzaam Ondernemen bij Marks & Spencer. Dit jaar werd hij gekozen als duurzaamste ondernemer van 2011 door de Britse krant The Guardian. Hij is ervan overtuigd dat de Aarde niet veel meer te geven heeft en dat mensen moeten leren om duurzamer te leven. Waar hij zich het meeste voor schaamt is vliegen. Het is meer een schuldgevoel dan een schaamtegevoel, volgens hem, als hij denkt aan de hevige milieuvervuiling van vliegtuigen.

Barry twittert over recent duurzaam nieuws, duurzame trends, hij geeft tips en verwijst naar ander leesmateriaal. Hij ziet het als zijn voornaamste doel om mensen te helpen veranderen, zowel klanten, werknemers, leveranciers als investeerders.

Henk Campher, @AngryAfrican

Wat hij precies doet? ‘Taking the stain out of sustainability.’

Hij is oorspronkelijk een Zuid-Afrikaanse milieuactivist en heeft zichzelf opgewerkt tot vicepresident van pr-bureau Edelman. Bij dit internationale bureau helpt hij bedrijven duurzaamheidstrategieën ontwikkelen om effectiever te handelen.

Campher is ervan overtuigd dat sommige bedrijven en activisten verkeerde boodschappen uitdragen in hun zoektocht naar een duurzame toekomst. Hij ziet het als zijn taak om deze punten van misleiding op te sporen en dichter bij de waarheid te komen. En dit doet hij middels humor. Een aanstekelijk humor wat aanzet tot leren over een duurzamere wereld.

Henk Campher twittert voornamelijk over recentelijk duurzaam nieuws en verwijst naar zijn eigen blog.