18-10-2017 09:59 | Door: Joyce de Thouars

De chemiebedrijven AkzoNobel en DSM zijn goed voorbereid op de transitie naar een koolstofarme economie, volgens een rapport van de Carbon Disclosure Project (CDP).

In het Catalyst for Change rapport worden tweeëntwintig chemiebedrijven beoordeeld op negentien klimaat indicatoren in de categorieën transitie risico’s, fysieke risico’s, transitie kansen, en governance en strategie in het kader van de transitie naar een koolstofarme economie. De bedrijven zijn samen verantwoordelijk voor 276 megaton CO2-uitstoot per jaar, 25 procent van de totale CO2-uitstoot van chemie bedrijven wereldwijd.

Koolstofarme transitie

 “AkzoNobel en DSM scoorden goed op verschillende indicatoren, waarbij AkzoNobel het enige chemiebedrijf is met een strategische doelstelling voor decarbonisatie in 2050. Daarbij presteert het bedrijf ook goed in de categorie transitie kansen door zijn uitstekende resultaten in proces innovatie”, aldus Carole Ferguson, hoofd onderzoek van CDP.

“DSM behaalde ook goede resultaten op het gebied van innovatie. Het bedrijf besteedt 90 procent van zijn R&D budget aan de ontwikkeling van koolstofarme producten”, vervolgt Ferguson. “Ook presteert het bedrijf goed met betrekking tot board governance. Het salaris van het bestuur is gelinkt aan het behalen van korte en lange termijn klimaat gerelateerde resultaten”.

Bron: CDP | Foto: Aerovista Luchtfotografie/Shutterstock.com