20-10-2017 11:07 | Door: Joyce de Thouars

Een duurzaamheidsscan voor chemische producten van het TNO is goed ontvangen door de chemiesector. De Sustainability Hotspot Scan is bij VNCI, de branchevereniging van de chemische industrie, aan chemiebedrijven gepresenteerd.

De bedrijven zijn zo enthousiast dat TNO en MVO Nederland nu een Community of Practice gaan opzetten waarbij bedrijven gezamenlijk training krijgen, meldt TNO in een persbericht.

Duurzame productontwikkeling

De tool, die gratis aangeboden wordt, helpt bedrijven slimme keuzes te maken bij duurzame productontwikkeling en is specifiek ontwikkeld voor producten uit de chemische industrie, zoals kunststoffen, plastics, medicijnen, cosmetica, schoonmaakmiddelen en verf.  

“Omdat we alle relevante indicatoren koppelden aan databases die openbaar beschikbaar zijn, krijgen bedrijven een betrouwbare inschatting van hun duurzaamheidsprestatie", zegt projectmanager Elise Boukris van TNO. Daarbij kunnen de bedrijven snel zien waar in de keten nog werk te doen is om aan de internationale OESO-richtlijnen voor eerlijk zaken doen te voldoen.

Bron: TNO | Foto: TNO