22-10-2017 09:46 | Door: Joyce de Thouars

AkzoNobel’s Specialty Chemicals business heeft de uitbreiding van een Chemical Island in Brazilië afgerond om de groei van Braziliaans bosbouwbedrijf Fibria te ondersteunen.

Fibria is s’ werelds grootste producent van eucalyptuspulp uit geplante bossen. Het bedrijf heeft $ 2,2 mrd geïnvesteerd om de capaciteit bij hun molen in Três Lagoas in de deelstaat Mato Grosso do Sul meer dan te verdubbelen tot 3,35 ton per jaar.

Het Chemical Island-concept, dat is ontwikkeld door AkzoNobel, biedt pulpklanten een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor de productie en levering van bleekchemicaliën, evenals diensten voor andere chemische processen. De uitbreiding van het Chemical Island omvat de installatie van een tweede chloordioxide-installatie en een vergrote ruimte voor opslag en logistiek.

CO2-voetafdruk

“Dicht bij onze klant zijn, biedt belangrijke duurzaamheidsvoordelen door het verminderen van transport. Daarnaast brengen we onze CO2-voetafdruk terug door het Chemical Island te exploiteren met 100 procent biomassa, die voortkomt uit de pulpmolen”, zegt Antonio Carlos Franciso, general manager bleekchemicaliën van AkzoNobel in Zuid-Amerika, in een persbericht.

Bron: AkzoNobel | Foto: Shutterstock.com