24-10-2017 13:46 | Door: Joyce de Thouars

DSM Engineering Plastics boekt vooruitgang in het gebruik van aangekochte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen bij zijn fabrieken in de Benelux en India.

De fabriek in Genk, België gebruikt nu 100 procent hernieuwbare elektriciteit. Bij de fabriek in Geleen komt bijna 85 procent van de aangekochte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.

De elektriciteitsvraag van de fabriek in Pune, India wordt voor 50 procent geleverd uit hernieuwbare bronnen. De helft van de deze hernieuwbare elektriciteit wordt geleverd door DSM’s Solar Technologies Demonstration Center in Pune en de andere helft door windturbines.

Duurzame energie

“We willen continu de ecologische voetafdruk van onze eigen activiteiten en in de toeleveringsketen verbeteren. Het beperken van onze afhankelijkheid van fossiele bronnen en het vergroten van de hoeveelheid elektriciteit uit hernieuwbare bronnen is een belangrijk element van onze strategie”, zegt Roeland Polet, directeur van DSM Engineering Plastics, in een persbericht.  

DSM is aangesloten bij de RE100 van de Climate Group, een initiatief waarbij internationale toonaangevende bedrijven beloven om zo snel mogelijk over te stappen naar duurzame energie. 

Lees ook:

Bron: DSM | Foto: Shutterstock.com